När jag står på rangen och slår bollar så har jag alltid på mig mina hörlurar. Det är ett par trådlösa med kåpor som täcker hela öronen. Hörlurarna har grym noise-cancelling som filtrerar bort det mesta ljudet utifrån. Resten tar volymen hand om 😉 För mig är hörlurarna viktiga. När jag tar på mig dom går jag in i zonen. I zonen kan inget störa mig. Jag har bara ett fokus när jag är i zonen. Att svinga iväg bollen mot målet.

Ja bryr mig inte så mycket om ljudet vid bollträff. Jag ser hur bollen flyger (bollen ljuger aldrig) och jag känner hur armarna, händerna och klubban rör sig genom svingen. Efter att slagit två hinkar (100 bollar) på rangen med både bra och mindre bra slag så bestämmer jag mig för att gå en runda. Jag bestämmer mig för att spela med hörlurar på. Det är första gången jag gör det på banan. Inför varje slag sätter jag på mig mina lurar som annars hänger runt halsen mellan slagen. Golf är ju trotts allt en social sport. Det fungerar riktigt bra med att spela med hörlurar. Jag slår bättre än vad jag gjort på dom senaste rundorna och går runt på min tredje bästa score för säsongen och sänker mig med 0,8 ner till 8,7.

Vad jag har för musik i hörlurarna?
– All sorts musik. Allt från metal, pop till country.

När jag är i zonen kan inget störa mig. Det är jag, bollen och målet.

En som vet vad “Att vara i zonen” betyder är Tiger Woods.