Igår gick jag under 90 slag för säsongen. Med 88 slag och 34 poäng. Det känns som mitt spel börjar lossna lite gran. Även fast jag hade en del missade slag och bara tre greenträffar så kändes det bra.

Bästa hålet för rundan blev hål 17. En drive på 243 meter och sen ett snyggt inspel på 75 meter med 50 graders wedgen som ger mig en bra birdechans.
Sänker putten för birdie. Avslutar sen rundan med ett par.

Utslagen

Utslagen idag var inte lika stabila. Även fast jag hade 63% fairwayträffar från tee så resulterade en del missar större svårigheter som gav en del extraslag i scorekortet. Vattenbesök och bortslagen boll kostar slag.

Järnspelet

Hade en del bra slag som tyvärr inte landade på greenerna. Har en del att jobba på, både vad det gäller sikte och bollträff. Många orena bollträffar skapade både korta och sneda slag. Speciellt pullade slag med draw. Det pga ett stängt klubbhuvud vid bollträffen. Vilket händer om lägsta tyngdpunkten hamnar bakom bollen istället för framför.

Närspelet

Jag har börjat använda järn 9:an för chippar runt green. Innan har jag alltid slagit wedgar, även för chipp-slag. Det har oftast resulterat i duffade/toppade slag som gjort mig väldigt irriterad. Men nu när jag börjat använda järn 9:an så känns det som jag har bättre kontroll på slagen runt green. Resultatet är att jag kommer närmare flagg och ger mig själv större chans till att scora.

Puttningen

Puttningen funkade kanon idag igen. 26 puttar på 18 hål. Jag har börjat läsa greenerna bättre och ta ut riktmärken som jag vill starta bollen mot. Funkar riktigt bra.